Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Estudi de la Paraula

És l’estudi de Jesucrist en la Paraula de Déu. Estudi que neix del desig i de la necessitat de conèixer Jesús per a donar-lo a conèixer. Ens farà fer l’experiència que Jesucrist ens fa créixer en el seu Amor i avançar en el seu seguiment. 
El fruit i l’eficàcia de l’Estudi d’Evangeli es recull quan es fa amb una certa continuïtat i marcant un cert itinerari dels aspectes de Jesús que volem descobrir, estudiar, aprofundir.

Veure anteriors

Proposta de Lectio Divina personal (o en grup)
III Diumenge de Durant l' Any_Cicle B_Mc 1, 14-20

(A) PREGÀRIA

PREGÀRIA

Ajuda’m, Pare, a confiar realment en la teva força i en la teva ajuda.
Ajuda’m a creure que pots fer de mi una persona nova,
testimoni coherent i alegre de la teva presència en la meva vida.
Ajuda’m a estar atent a la Paraula que ara vaig a meditar
i a les possibles crides que em facis a través d’ella.

(B) PASSES PER A LA MEDITACIÓ

1. LLEGEIX...

Què diu el text?

Atén a tots els detalls possibles. Imagina l’escena. Destaca tots els elements que et criden l’atenció o que et són molt significatius. Gaudeix de la lectura atenta. Pren nota de tot el que adverteixis. Per comprendre el text et poden servir els comentaris que t’oferim a continuació.

Text (Mc 1, 14-20)

Després d'haver estat empresonat Joan, Jesús es presentà a Galilea predicant la bona nova de Déu; deia: «Ha arribat l'hora i el regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en la bona nova.» Tot passant vora el llac de Galilea, veié Simó i el seu germà Andreu. Estaven tirant el filat a l'aigua, perquè eren pescadors. Jesús els digué: «Veniu amb mi, i us faré pescadors d'homes.» Immediatament abandonaren les xarxes i se n'anaren amb ell. Poc més enllà veié Jaume, fill de Zebedeu, i el seu germà Joan. Eren a la barca repassant les xarxes. Els cridà immediatament, i ells deixaren el seu pare Zebedeu amb els jornalers a la barca, i se n'anaren amb Jesús.

Comentaris:

El lloc geogràfic en què Jesús inaugura la seva presentació és Galilea, una regió fins llavors insignificant i sense relleu. Aquí fa sentir la seva veu, apareixent no com un profeta més, sinó com aquell en qui l'esperat Regne de Déu comença a ser realitat. Regne de Déu és una expressió que enfonsa les seves arrels en l'Antic Testament i el judaisme. Aglutinava tot el que Israel esperava dels temps messiànics. En llavis de Jesús adquireix un significat concret: sobirania universal de Déu com a pare compassiu i salvador. Sobre els cors oprimits destella així un raig d'esperança. Aquesta realitat és oferiment i do de Déu, del qual ningú no queda exclòs.

Però, si Déu atorga, espera al seu torn una resposta d'acollida per part de l'home. La resposta exigida s'expressa en dues actituds concretes: conversió i fe. Convertir-se significa literalment prendre una altra direcció, canviar de rumb, no quedar-se on s'està i com s'està, esforçar-se per arribar a ser el que s'ha de ser. En el context de la predicació de Jesús sobre el Regne de Déu això equival a permetre que Déu sigui Déu, a reconèixer Déu com la realitat que tot ho determina; equival, en altres termes, a trencar el tancament de l'home, a desmuntar la seva autonomia, a veure i realitzar la seva existència finita com una existència rebuda de Déu. La segona actitud, la fe, no és sinó el costat positiu de la primera: l'obertura i disposició a escoltar, la bona voluntat per abandonar-se al poder salvador de Déu amb una confiança cega i total. Conversió i fe han de realitzar-se en el seguiment de Jesús. La vocació dels primers deixebles és, per part d'ells, un exemple concret de conversió i de fe, i per part de Jesús, un acte revelador del que ell volia i havia de realitzar. Cridant uns pescadors al seu seguiment, Jesús manifesta que no es proposa actuar com un simple rabí o mestre del seu temps.

2. MEDITA...

Què em diu Déu a través del text?  Atén al teu interior. A les mocions (moviments) i emocions que sents. Algun aspecte et sembla dirigit per Déu a la teva persona, a la teva situació, a alguna de les teves dimensions?

Suggeriments:

  • Déu és "l’absolutament necessari perquè la vida tingui sentit ...

  • No tanquem la vida "amb pany i clau", deixem que Déu s'instal·li en nosaltres a brindar nous horitzons

•  “Canvia i creu”

•  "Us faré pescadors d'homes”.

3. COMTEMPLA I PREGA...

Què li dius a Déu gràcies a aquest text? Què et mou a dir-li? Peticions, lloança, acció de gràcies, perdó, ajuda, entusiasme, compromís? Parla amb Déu…

Suggeriments:

  • Senyor meu, il·lumina els racons foscos de

la meva vida; Crida’m, fes-me sentir la teva veu quan

aquest enmig de les meves tasques diàries.

4. ACTUA...

A què et compromet el text? Què ha mogut la pregària en el teu interior? Quin ensenyament hi trobes? Com fer efectiu aquest ensenyament?

5. COMPARTEIX...

Si la Lectio es fa en grup, podeu compartir amb senzillesa allò que cadascú ha descobert, per tal d’enriquir el grup.

6. DÓNA GRÀCIES...

Pots acabar aquest moment amb una pregària: expressa a Déu quelcom viscut, dóna-li gràcies per allò que t’ha manifestat, i demana a l’Esperit que et faci passar de la Paraula a la vida.

Et donem gràcies, Pare, per aquest moment de pregària,
per tot el que ens has fet arribar amb la teva Paraula.
Que tot el que hem rebut
no quedi inert dins nostre, sinó que creixi
per poder ser transmès als altres.

Font (comentari i suggeriments): http://www.siervas-seglares.org

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article