Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Contes

 

Contes, narracions i reflexions curtes que fan pensar, confrontar la nostra vida, i pregar.

Els autèntics miracles

Tres persones anaven caminant per un caminoi d’un bosc: un savi amb fama de fer miracles, un poderós terratinent i , una mica més enrera, escoltant la conversa , anava un jove estudiant, alumne del savi.
Poderós : “ M’han dit al poble que ets una persona tan poderosa que fins i tot pot fer miracles”.
Savi : “Sóc una persona vella i cansada....Com et penses que jo podria fer miracles?”
Poderós : “Malgrat tot, he sentit dir que guareixes malalts, dones vista als cecs i restitueixes el seny als bojos... aquests miracles tan sols pot fer-los una persona molt poderosa”.
Savi: “ És això el que volies dir?, Tu ho has dit, aquests miracles només els pot fer una persona molt poderosa... no un vell com jo; aquests miracles els fa Déu, jo només demano que se li concedeixi un favor al malalt o al cec. Tothom amb la mateixa fe en Déu pot fer el que jo faig.
Poderós: “ Jo vull tenir la mateixa fe per realitzar els miracles que tu fas... mostra’m un miracle
per a poder creure en el teu Déu”.
Savi: “Aquest matí ha tornat a sortir el sol?
Poderós: “Sí, I tant que sí !”
Savi: “ Doncs, heus ací el miracle...el miracle de la llum”.
Poderós: “ No, el que jo vull veure és un autèntic miracle : amaga el sol, fes brollar aigua d’una pedra ... mira si hi ha un conill ferit prop del caminoi, toca’l i guareix-lo”.
Savi: “Vols un autèntic miracle?, És veritat que la teva dona ha infantat un nadó fa uns dies?
Poderós: “Sí, un noi i és el meu primogènit!!
Savi: “Heus ací el segon miracle...el miracle de la vida”:
Poderós: “Savi, tu no m’entens, vull veure un autèntic miracle...
Savi: “Som, per ventura , a l’época de la collita? No han germinat el blat i l’ordi on fa uns mesos tan sols hi havia terra?”
Poderós: "Sí, com tots els anys”.
Savi: “Doncs, heus ací el tercer miracle...”
Poderós: ”Crec que no he explicat bé el que jo volia...(el savi l’interromp)
Savi: “T’has explicat bé i jo ja he fet per tu tot el que podia fer. Si no has trobat el que volies sento decebre’t , he fet tot el que era al meu abast”.
En acabar aquestes paraules, el poderós terratinent se’n anà molt decebut per no haver trobat el que cercava . El savi i el seu alumne van romandre al caminoi. Quan el poderós terratinent ja era lluny per veure el que feien, el savi anà cap a la vora del camí , prengué el conill, alenà al seu damunt i les seves ferides es van guarir. El jove es sentia una mica desconcertat.
Jove: “Mestre, t’he vist fer miracles com aquest tots els dies , per què no has volgut fer-lo per al senyor Poderós? Per què el fas ara que no el pot veure?
Savi: “El que ell cercava no era el miracle, era l’espectacle. Li vaig mostrar tres miracles i no els va poder veure... Per a ser rei s’ha de ser primerament príncep, per a ser mestre, primer s’ha de ser alumne... No pots demanar grans miracles, si no has après a valorar els petits miracles que se’t mostren cada dia. Quan sàpigues veure Déu en totes les petites coses de la teva vida, comprendràs que no necessites més miracles que els que Déu et dona cada dia sense haver-los demanat tu”.

 

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article