Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Lectio Divina, Diumenge I d' Advent

Proposta de Lectio Divina personal (o en grup)
Diumenge
I d' Advent_Cicle C Lc 21,25-28.34-36

(A) PREGÀRIA

PREGÀRIA

Envia sobre nosaltres, Senyor, el teu Esperit Sant:
que disposi el nostre cor per escoltar la teva Paraula;
que ens concedeixi trobar-te en ella;
i que faci que aquesta Paraula esdevingui vida en les nostres persones.

(B) PASSES PER A LA MEDITACIÓ

1. LLEGEIX...

Què diu el text?

Atén a tots els detalls possibles. Imagina l’escena. Destaca tots els elements que et criden l’atenció o que et són molt significatius. Gaudeix de la lectura atenta. Pren nota de tot el que adverteixis. Per comprendre el text et poden servir els comentaris que t’oferim a continuació.

Text Lc 21,25-28.34-36

En aquell temps, deia Jesús als deixebles: «Hi haurà prodigis al sol, a la lluna i a les estrelles. A la terra, les nacions viuran amb l'ai al cor, esverades pels bramuls de la mar embravida. La gent perdrà l'alè de por, pensant en els desastres que sobrevindran arreu del món, perquè fins l'estelada del cel trontollarà. Llavors veuran venir el Fill de l'home sobre un núvol, amb poder i amb una gran majestat. Quan tot això comenci a succeir, alceu el cap ben alt, perquè molt aviat sereu alliberats. »Estigueu atents sobre vosaltres: Que l'excés de menjar i beure o la preocupació dels negocis no afeixugués el vostre cor i us trobéssiu a sobre aquell dia de cop i volta, perquè vindrà, segur com un llaç, per a tothom, sigui on sigui de la terra. Estigueu alerta pregant en tota ocasió i demanant que pugueu sortir-vos-en, de tot això que ha de succeir, i us pugueu mantenir drets davant el Fill de l'home.»

Comentaris:

Avui, just al començar un nou any litúrgic, fem el propòsit de renovar la nostra il·lusió i la nostra lluita personal amb vista a la santedat, la pròpia i la de tots. Ens convida a això la pròpia Església, recordant-nos en l'Evangeli d'avui la necessitat d'estar sempre preparats, sempre "enamorats" del Senyor: « Estigueu atents sobre vosaltres: Que l'excés de menjar i beure o la preocupació dels negocis no afeixugués el vostre cor »(Lc 21,34).

Però notem un detall que és important entre enamorats: aquesta actitud d'alerta -de preparació- no pot ser intermitent, sinó que ha de ser permanent. Per això, ens diu el Senyor: «Vetlleu, doncs, i pregueu en tot temps» (Lc 21,36). 'En tot temps!: aquesta és la justa mesura de l'amor. La fidelitat no es fa a base d'un "ara sí, ara no". És, per tant, molt convenient que el nostre ritme de pietat i de formació espiritual sigui un ritme habitual (dia a dia i setmana a setmana). Tant de bo que cada jornada de la nostra vida la visquem amb mentalitat de estrenar-nos; tant de bo que cada matí -al despertar-nos- aconseguim dir: -Avui torno a néixer (gràcies, Déu meu!); avui torno a rebre el Baptisme; avui torno a fer la Primera Comunió; avui em torno a casar ... Per perseverar amb aire alegre cal "re-estrenar-se" i renovar-se.

En aquesta vida no tenim ciutat permanent. Arribarà el dia en què fins i tot «les forces del cel seran sacsejades» (Lc 25,26). Bon motiu per a romandre en estat d'alerta! Però, en aquest Advent, l'Església afegeix un motiu molt bonic per a la nostra joiosa preparació: certament, un dia els homes «veuran el Fill de l'home en un núvol amb gran poder i glòria» (Lc 25,27), però ara Déu arriba a la terra amb mansuetud i discreció; en forma de nadó, fins al punt que «Crist es va veure embolicat en bolquers dins d'un pessebre» (Sant Ciril de Jerusalem). Només un esperit atent descobreix en aquest Nen la magnitud de l'amor de Déu i la seva salvació (cf. Sal 84,8).

2. MEDITA...

Què em diu Déu a través del text?  Atén al teu interior. A les mocions (moviments) i emocions que sents. Algun aspecte et sembla dirigit per Déu a la teva persona, a la teva situació, a alguna de les teves dimensions?

Suggeriments:

  • El defallir, el perdre tota esperança, fan que no vegem el Senyor davant nostre

  • La salvació, el Fill de l'home, ens espera davant.

" Crec en Tu”

"Tu ets vida"

3. COMTEMPLA I PREGA...

Què li dius a Déu gràcies a aquest text? Què et mou a dir-li? Peticions, lloança, acció de gràcies, perdó, ajuda, entusiasme, compromís? Parla amb Déu…

Suggeriments:

Concedeix als teus fidels,

Senyor, caminar amb els ulls posats en tu,

amb la confiança renovada i amb la sensibilitat

sempre oberta per conèixer-te en l'entramat

de la vida, per reconèixer-te també en els moments

més significatius de l'existència.

4. ACTUA...

A què et compromet el text? Què ha mogut la pregària en el teu interior? Quin ensenyament hi trobes? Com fer efectiu aquest ensenyament?

5. COMPARTEIX...

Si la Lectio es fa en grup, podeu compartir amb senzillesa allò que cadascú ha descobert, per tal d’enriquir el grup.

6. DÓNA GRÀCIES...

Pots acabar aquest moment amb una pregària: expressa a Déu quelcom viscut, dóna-li gràcies per allò que t’ha manifestat, i demana a l’Esperit que et faci passar de la Paraula a la vida.

Senyor,
Vine, Esperit Sant,
il·lumina el meu cor per tal que pugui entendre la Paraula,
conèixer més Jesús
i fer que en la meva vida camini amb criteris evangèlics.


Font (comentari i suggeriments): :  Evangelio al dia (Editorial CCS)

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article