Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Catalán

Lectio Divina, II Diumenge de durant l' any

There are no translations available.

Proposta de Lectio Divina personal (o en grup)
II Diumenge de durant l' any
_Cicle C Jn 2,1-12

(A) PREGÀRIA

PREGÀRIA

Envia sobre nosaltres, Senyor, el teu Esperit Sant:
que disposi el nostre cor per escoltar la teva Paraula;
que ens concedeixi trobar-te en ella;
i que faci que aquesta Paraula esdevingui vida en les nostres persones.

(B) PASSES PER A LA MEDITACIÓ

1. LLEGEIX...

Què diu el text?

Atén a tots els detalls possibles. Imagina l’escena. Destaca tots els elements que et criden l’atenció o que et són molt significatius. Gaudeix de la lectura atenta. Pren nota de tot el que adverteixis. Per comprendre el text et poden servir els comentaris que t’oferim a continuació.

Text Jn 2,1-12

En aquell temps, se celebrà un casament a Canà de Galilea. Hi havia la mare de Jesús. També Jesús i els seus deixebles hi foren convidats. Veient que s’acabava el vi, la mare de Jesús li diu: «No tenen vi.» Jesús li respon: «Mare, per què m’ho dius a mi? Encara no ha arribat la meva hora.» Llavors la seva mare diu als qui servien: «Feu tot el que ell us digui.» Hi havia allí sis piques de pedra destinades a les pràctiques de purificació usuals entre els jueus. Cada una d’elles tenia una cabuda de quatre a sis galledes. Els diu Jesús: «Ompliu d’aigua aquestes piques.» Ells les ompliren fins dalt. Llavors els digué: «Ara traieu-ne i porteu-ne al cap de servei.» Ells n’hi portaren. El cap de servei tastà aquella aigua, que s’havia tornat vi. Ell no sabia d’on era, però ho sabien molt bé els qui servien, perquè ells mateixos havien tret l’aigua. El cap de servei, doncs, crida el nuvi i li diu: «Tothom serveix primer els millors vins i, quan els convidats ja han begut molt, els vins més ordinaris; però tu has guardat fins ara el vi millor.» Així començà Jesús els seus miracles a Canà de Galilea. Així manifestà la seva glòria, i els seus deixebles cregueren en ell.

Comentaris:

Poques vegades trobarem a l'Evangeli paraules tan rotundes com aquestes: "Feu el que Ell us digui".

El més important d'aquest text no seran aquestes paraules sinó la presentació que fa l'evangelista de la persona de Jesús. El fet es produeix en una petita localitat de Galilea, Canà. El motiu, un casament, al qual ha estat convidada Maria, i també Jesús amb els seus deixebles.

L'alegria d'aquesta festa aviat es veu enfosquida: falta el vi. Maria percep aquesta situació i es dirigeix al seu fill.

Crida l'atenció la resposta de Jesús: "Encara no ha arribat la meva hora". L'hora de Jesús és la seva mort i resurrecció. Solament en aquest moment, en aquesta "hora", el misteri de Jesús arribarà a la seva plenitud.

Ara, a Canà, estem a l'inici del ministeri públic de Jesús, per això Ell mateix dirà a la seva mare que no ha arribat el moment de la seva manifestació pública i total. Jesús anirà desvetllant poc a poc la seva identitat i per això realitzarà aquest primer signe.

El vi que Jesús va convertir no va ser qualsevol vi. Va ser el millor vi, el que normalment en els casaments es posava al principi. Aquest vi nou i millor és imatge de la vida (sang) de Crist que inaugura el temps de la Nova i definitiva Aliança.

El vi que s'ha exhaurit és sinònim de tot el que és caduc, l passatger, de tot el dolent. El vi nou que representa Jesús és sinònim d'una nova vida plena de llum i de sentit.

Fem cas a Maria. Mirem Jesús i imitem la seva vida.

Dirà Joan que en la Llum, Crist, no hi ha foscor de cap mena, no hi ha pecat. De la mateixa manera, omplim els nostres bots del vi nou, que és Crist, i deixem a la vora del camí el vi pitjor: les nostres misèries i debilitats.

2. MEDITA...

Què em diu Déu a través del text?  Atén al teu interior. A les mocions (moviments) i emocions que sents. Algun aspecte et sembla dirigit per Déu a la teva persona, a la teva situació, a alguna de les teves dimensions?

Suggeriments:

  • Va venir la sobreabundància de vi, avançament de l'alegria per la trobada de Déu i l'Home.

  • Ell no buscava el seu propi interès sinó el de tots


-  " Feu el que us digui”

-  " Crec en Tu"

3. COMTEMPLA I PREGA...

Què li dius a Déu gràcies a aquest text? Què et mou a dir-li? Peticions, lloança, acció de gràcies, perdó, ajuda, entusiasme, compromís? Parla amb Déu…

Suggeriments:

Senyor,

Obre els nostres ulls perquè sapiguem descobrir-te

en els esdeveniments de la nostra vida diària.

Canvia el nostre cor perquè transformem lleis

i preceptes en gestos d'amor, proximitat i solidaritat.

Omple'ns amb l'alegria que brolla de la teva presència

4. ACTUA...

A què et compromet el text? Què ha mogut la pregària en el teu interior? Quin ensenyament hi trobes? Com fer efectiu aquest ensenyament?

5. COMPARTEIX...

Si la Lectio es fa en grup, podeu compartir amb senzillesa allò que cadascú ha descobert, per tal d’enriquir el grup.

6. DÓNA GRÀCIES...

Pots acabar aquest moment amb una pregària: expressa a Déu quelcom viscut, dóna-li gràcies per allò que t’ha manifestat, i demana a l’Esperit que et faci passar de la Paraula a la vida.

Vine, Esperit Sant,

il·lumina el meu cor per tal que pugui entendre la Paraula,

conèixer més Jesús

i fer que en la meva vida camini amb criteris evangèlics.Font (comentari i suggeriments): :  Evangelio al dia (Editorial CCS)

Infórmate

Hazte amigo nuestro en el

Síguenos en el

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparte este artículo