Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Lectio Divina, VI Diumenge de Pasqua

Proposta de Lectio Divina personal (o en grup)
VI Diumenge de Pasqua
_Cicle C Jn 14,23-29

(A) PREGÀRIA

PREGÀRIA

Envia sobre nosaltres, Senyor, el teu Esperit Sant:
que disposi el nostre cor per escoltar la teva Paraula;
que ens concedeixi trobar-te en ella;
i que faci que aquesta Paraula esdevingui vida en les nostres persones.

(B) PASSES PER A LA MEDITACIÓ

1. LLEGEIX...

Què diu el text?

Atén a tots els detalls possibles. Imagina l’escena. Destaca tots els elements que et criden l’atenció o que et són molt significatius. Gaudeix de la lectura atenta. Pren nota de tot el que adverteixis. Per comprendre el text et poden servir els comentaris que t’oferim a continuació.

Text Jn 14,23-29

En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles : «Qui m’estima farà cas del que jo dic; el meu Pare l’estimarà i vindrem a viure amb ell. Els qui no m’estimen no fan cas de les meves paraules, que no són meves, sinó del Pare que m’ha enviat. Us he dit tot això mentre era amb vosaltres, però el Defensor, l’Esperit Sant que el Pare enviarà en nom meu, us farà recordar tot el que us he dit i us ho farà entendre. Us deixo la pau, us dono la meva pau. No una pau com la que dóna el món. Que s’asserenin els vostres cors, no us acovardiu! Heu sentit que us deia: Me’n vaig, però tornaré. Si m’estimeu, us alegrareu de saber que me’n vaig al Pare, perquè el Pare és més gran que jo. Us ho dic per endavant perquè cregueu quan ho veureu.»

Comentaris:

No està recollida tota la resposta de Jesús, falten els vv. 30-31. Tenint en compte això, el text té tres parts: 1.- vv. 23-25: l'amor a Jesús guardant les seves paraules; 2.- v. 26: la promesa de l'Esperit Sant; 3.- vv. 27-29: el do de la pau i la partida de Jesús. El text està admirablement construït. Té un terme-clau, Pare, que apareix en les tres parts (2 a la primera, 1 a la segona, 2 a la tercera) com a origen ("el Pare envia") i com a meta ( "al Pare torna") de la persona de Jesús. Té condensat tot el misteri amorós de Déu, Pare que envia Jesús i l'Esperit, Fill que dóna la seva pau i la seva fortalesa, Esperit que ensenya i recorda. Té també una lliçó ètica per als deixebles: estimar Jesús, és a dir, guardar la seva paraula. L'objectiu final: creure, llegir els esdeveniments, "el que passa", amb Fe (= fiabilitat de Jesús + confiança en Jesús + adhesió existencial a ell).

2. MEDITA...

Què em diu Déu a través del text?  Atén al teu interior. A les mocions (moviments) i emocions que sents. Algun aspecte et sembla dirigit per Déu a la teva persona, a la teva situació, a alguna de les teves dimensions?

Suggeriments:

"L'estatge de Déu no és el temple, sinó el deixeble: som "estatge de Déu"

"La prova de l'amor de Déu: és el que rebem (o pretenem rebre) d'Ell o el que ens lliurem per Ell?"

• "Us dono la meva Pau"

• "Tingueu fortalesa"

3. COMTEMPLA I PREGA...

Què li dius a Déu gràcies a aquest text? Què et mou a dir-li? Peticions, lloança, acció de gràcies, perdó, ajuda, entusiasme, compromís? Parla amb Déu…

Suggeriments:

Senyor,

ensenya'ns a ser constructors de la teva pau.

Si puc animar a qui aquesta abatut,

si puc enfortir al meu proïsme,

ensenya’m com fer-ho, Senyor.

Si puc ajudar a qui pateix,

si puc alleugerir alguna càrrega,

si puc contagiar més alegria,

ensenya’m com fer-ho, Senyor.

4. ACTUA...

A què et compromet el text? Què ha mogut la pregària en el teu interior? Quin ensenyament hi trobes? Com fer efectiu aquest ensenyament?

5. COMPARTEIX...

Si la Lectio es fa en grup, podeu compartir amb senzillesa allò que cadascú ha descobert, per tal d’enriquir el grup.

6. DÓNA GRÀCIES...

Pots acabar aquest moment amb una pregària: expressa a Déu quelcom viscut, dóna-li gràcies per allò que t’ha manifestat, i demana a l’Esperit que et faci passar de la Paraula a la vida.

Vine, Esperit Sant,
il·lumina el meu cor per tal que pugui entendre la Paraula,
conèixer més Jesús
i fer que en la meva vida camini amb criteris evangèlics.

Font comentari i suggeriments:  Editorial ccs

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article