Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Viure a Fons

 

Material setmanal per a la pregària i la reflexió a partir de l’evangeli de cada diumenge.

 

Veure anteriors

LLEGEIXO LA PARAULA

Mc 10,17-30

Un dia que Jesús sortia de camí un home corregué, s'agenollà als seus peus i li preguntava: «Bon mestre, què haig de fer per posseir la vida eterna?» Jesús li digué: Per què em tractes de bo? De bo només ho és Déu. Ja saps què diuen els manaments: «No matis, no cometis adulteri, no robis, no declaris en fals contra un altre, no facis cap frau, honra el pare i la mare.» Ell li respongué: «Mestre, tot això ja ho he complert des de jove.» Jesús se'l mirà amb afecte i li digué: «Encara et falta una cosa: vés a vendre tot el que tens i dóna-ho als pobres, i tindràs un tresor guardat en el cel. Després torna i vine amb mi.» Aquesta resposta de Jesús el contrarià i se n'anà tot trist, perquè era molt ric. Llavors Jesús mirà al seu voltant i digué als deixebles: «Per als qui són rics, que n'és, de difícil, d'entrar al regne de Déu!» Els deixebles, en sentir aquestes paraules, quedaren sorpresos. Però Jesús els tornà a dir: «Fills meus, què n'és de difícil, d'entrar al regne de Déu! És més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla que no pas que un ric entri al regne de Déu.» Ells quedaren encara més sorpresos i deien entre ells: «I qui es podrà salvar?» Jesús se'ls mirà i els digué: «Als homes els és impossible, però a Déu no, perquè Déu ho pot tot.» [Llavors Pere es posà a dir-li: «Mireu, nosaltres ho hem deixat tot per venir amb vós.» Jesús respongué: «Us ho dic amb tota veritat: Ningú dels qui per mi i per anunciar l'evangeli han deixat la casa, germans i germanes, pare, mare, fills o camps, no deixarà de rebre, ja en el temps present, el cent per u de cases, germans i germanes, mare, fills i camps, i també persecucions, i, en el món futur, tindrà la vida eterna.»]

L’evangeli d’aquesta setmana ens parla de la radicalitat que demana Jesús. En la trobada amb el Crist no hi ha espai per la mediocritat o per mitges tintes. Això és el que aprèn el personatge de l’evangeli que busca a Jesús i li explica tot el llistat de coses que fa correctament, oblida que la seva vida s’ha d’adequar i ha de ser conseqüent amb aquest llistat. Es per aquest motiu que és animat a vendre possessions i donar-les, doncs l’evangeli de Jesucrist ens demana adhesió total al seu missatge reflexat en una manera de viure concreta que s’obre als altres i a Déu.

La fe no és una altra cosa que sortir de les teves seguretats, això és el que demana a la Bíblia a Abraham i el que li demana Jesús a aquells que el volen seguir. Deixar les seguretats, vendre les possessions,... Jesús el que demana és FE i amb aquesta fe tot arribarà, doncs per a Déu no hi ha res impossible.

“Tothom qui per mi i per l'evangeli hagi deixat casa, germans, germanes, mare, pare, fills o camps, rebrà, ja en el temps present, cent vegades més de cases, germans, germanes, mares, fills, camps, i també persecucions, i, en el món futur, la vida eternal”.

-Quines són les seguretats, riqueses que he de superar per fer créixer la meva fe?

-Em poso sovint en mans de Déu Pare tot demanant que es faci la seva voluntat?

-Fes una estona de pregària.

Pare, em poso en les Vostres mans,

feu de mi el que us plagui.

Per tot el que fareu de mi,

us en dono gràcies.

Estic disposat a tot,

ho accepto tot,

mentre es faci la Vostra voluntat

en mi i en totes les criatures.

Poso la meva ànima en les Vostres mans,

us la dono,

Déu meu,

amb tot l'amor del meu cor,

perquè us estimo.

És una exigència del meu amor

el donar-me,

posar-me sense mesura en les Vostres mans,

amb infinita confiança,

perquè Vós sou el meu Pare.

Charles de Foucauld

Ni per un milió de dòlars

Un periodista va visitar un dia a la mare Teresa de Calcuta mentre ella estava ocupada a guarir a un malalt en un estat veritablement repugnant.

- Jo no faria això - va dir el periodista a la mare Teresa - ni per un milió de dòlars

- Per un milió de dòlars tampoc jo ho faria- va respondre la mare Teresa, i va seguir en la tasca tan repugnant per al periodista però la més natural per a ella que veia en el malalt al germà necessitat.

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article